Followers

Thursday, 26 September 2013

Kisah Semalam

Assalamualaikum.

Apa cerita hari ni. Kisah pasal semalam je.
 So hari ni aku cuti, sempat la nak update kisah baru.
Hari ni singgah kejap singgah cyber cafe kat area Tasek Permaisuri.
Bosan-bosan update software fon, alang-alang aku update la blog ni.

Semalam aku demam, so pergi klinik ambil ubat. Tekak dah makin sakit, tak larat kalau tak makan ubat. Suka atau tak aku makan la ubat juga.


Banyak wei doktor bagi. Siapa ada ubat untuk ankle aku yang masih belum pulih sepenuhnya lagi.

Tengah hari pula aku masa rehat, nak makan pun tak lalu. Apa lagi, jalan-jalan cari barang sebab dah gaji kan. Aku pun pergi cari mata pisau cukur jenama BIC aku. Susah la nak cari.

Bengang punya pasal, selalu sangat susahkan, aku bertukar arah. Try Gillette Razor plak. Kena beli sekali tangkai. Ni je yang termampu.


Beli-beli, awek tu tengok aku, tanya terus kat aku.
"Abg nak buat kad watson tak? RM12 je seumur hidup."


Terus buat je, lain kali senang nak beli barang sambil kumpul point. Dapat lagi free gift dari diorang.


Korang ada? hahahahaha...

Lepas tu balik ofis la der, waktu rehat sudah tamat. Buat kerja dengan tekunnya.

Hari ni aku buat roadtax motor pula. Dua hari bawa motor takda roadtax. Bahaya juga.
Apa pun ni kisah aku semalam. Hari ni belum di kisahkan lagi. Chow dulu.

ByE-bYe

ZH Blogger

10 comments:

  1. Hello zack.....haaa makan pun ubat....nie mesti dah teruk baru jumpa doctor...ahaks
    untung ada card watson tu senang dapat point...nanti dah byk...xyah bayar dah...guna point yg ada tu jer....hehehe
    Jaga diri tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi azie. Mmg la, sakit sgt bru nk jumpe. MLs la g klinik. 200 point bru dpt rm1. Dh baca td pasal card watson.

      Delete
    2. ohhh ! beli lah banyak2 barang kat watson...

      Delete
    3. amboi. Macam la barang lelaki pakai byk macam perempuan. Saya ni simple je. Tak byk sgt brg. =)

      Delete
  2. huhu.byknye ubat..oklah tuh..untuk kesihatan jgk..btw salam perkenalan dari aku :) senang2 tuh singgah sini arepnakbebel ok :) hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal bro. Kalau blh, ubat kt klinik 2 semua doktor nk bg. Hehehe

      Delete
  3. hahaha...adik sebijik macam cik akak...kalau sakit dah tak melarat tu..jangan harap nak pandang ubat tu :)

    semoga cepat sembuh dik

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik aka ajar adik ni. hehehe. Thank doa kan adik cpt sembuh.

      Delete
  4. hai zack.. huk3.. teman tertarik nengok kat watson tu.. nak jadi ahli gak.. tapi bila pk lik jarang beli barang kat watson, terus x jadi.. hu2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh la. Try je, sbb seumur hidup rm12. Dan setiap rm1 = 1point. If 200 point = rm seringgit. Kira cari la barang2 yang selalu TB pakai. Ada discount price lg utk members. =)

      Delete