Followers

Tuesday, 1 October 2013

Connector Charging Hp hilang???


Assalamualaikum!!!

Hari ni apa sudah jadi pada aku ye. Pagi-pagi bangun macam biasa la bersiap untuk ke ofis.
Tengah layan siapkan kerja lupa pulak dah jam 1 tengah hari, lunch time. Tapi biasa la aku, dah spare roti untuk dimakan. Lepas makan je battery pula minta di cas.

Aku dengan selamba buka charger dan try masuk charger kat usb connector seperti gambar diatas.
Nak tau apa jadi? Longgar la pula. Apahal ni, semlm ok je cas. Tengok-tengok, perh....
Usb connector tu boleh hilang. Memang best macam ni.


Benda ni la boleh hilang dari phone aku. Macam mana ko boleh terkeluar dari phone?
Kalau nak bersiar-siar pun biar la lepas aku cas phone. Sekarang phone tak boleh nak on. Baterry kering habis aku sedut dari mlm semlm sampai tengah hari tadi.

Tapi aku sempat mesej abg aku suruh beli connector dengan housing baru sekali.
Nak ambil phone baru tak mampu lagi sekarang ni.

Harap petang nanti balik abg aku dah beli dan dia pasangkan. Dia pun memang pakar pasal phone ni.
Aku rasa hampir 20 tahun dia berkecimpung dalam dunia pembaikan phone.

Ada sesiapa yang nampak usb connector aku tu, boleh la pulangkan kembali.
hehehehehehehehehehe.....

Nak buat report jap kat balai pasal kehilangan ni. =P

Tak pernah perkara ini berlaku dalam hidup aku.
Sedey ada, kelakar pun ada.

Apa pun, "Dont try this at home".
Luar rumah takpa. APTB...
ByE-bYe!!!

ZH Blogger


12 comments:

  1. Just.. How did that happened?? LOL!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal vee. Tgh fikir juga ni, how do this happen. Lawak la sbb rompong kat situ...

      Delete
  2. macam mana boleh terkeluar ni? dia ada kaki agaknya... hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya rase dia ada kaki... Siap main sorok2 lagi... hehehehe

      Delete
  3. wah tak de benda lain lagi nak di makan engko dik...
    sampaikan pon pun ko nak makan...hihihi...

    macam phone cik akak juga....
    suis on off tu tertanggal..hahaha...
    sampai sekarang cari spare part..tak jumpa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lapo sangat la 2 rasanya. Phone cik akak jenis apa? mana tau abg saya boleh dapatkan spare part phone tu ke...

      Delete
  4. hahaha...
    beli baru jela ...sonang ! huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayang la nak beli baru je. Lagi pun tak pandai nak pakai canggih sangat. Mayb next year la beli Nokia terbaru yang kuar nanti. =)

      Delete
  5. anto kat kedai or beli lain xleh ke connector tu? hu3.. sayangnya henfon tu xleh di cas plak.. hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu abg repair. Sbb abg saya mmg repair phone kat rumah je. Susah nak berblog waktu dirumah...

      Delete
  6. Replies
    1. Mana ada ganas la cik Sya Mimie.. Benda nak cabut... hehehehehe...

      Delete