Followers

Monday, 7 October 2013

NO CELL PHONE


Assalamualaikum!!!

Hari ni baru la aku dapat nak update blog aku. Kenapa erk? Sabtu & Ahad busy sangat ke?
Sabtu boleh la tahan sebab ada World Hunger Relief 2013.

Apa yang tak kena dengan aku sampai takda masa nak update?
Handphone bikin hal la pula. Best bila handphone tak boleh nak on kan.
Best sangat-sangat bila ada event tapi tak boleh nak ambil satu gambar pun kat event tu.

Apa boleh buat, ketentuan Illahi. Terima la dengan senyuman.
=)

Buat masa ni memang aku tak pakai phone apa-apa pun.
Ramai cakap susah la kalau tak pakai phone, macam mana nak contact?
Tak susah pun kan, if kawan-kawan rapat mesti la tau rumah kat mana, datang je singgah.
Tak pun boleh je telefon rumah aku.

Kenapa aku malas nak beli phone?
Sebab aku jenis yang susah nak tukar-tukar barang yang aku pakai.
Kira aku ni pemakai yang setia la.
Cehwah....

Aku sebenarnya mengharapkan phone ni masih boleh di betulkan.
Dah la memory dalam phone. Banyak benda dalam tu.
Sebab tu aku rasa malas nak tukar lagi.

Kena la cari kedai yang pakar pasal nokia ni.
Bukan semua reti dan paham.
Nanti rosak lain, cakap benda lain pulakan.

Korang nak contact aku, boleh la add FB, Twitter atau Gtalk aku.
Boleh nak sembang-sembang. Aku tak sesombong seperti apa yang pernah orang cakap kat aku.

Teringat zaman dulu-dulu time tak pakai phone,
boleh je contact dengan kawan-kawan.
Betul tak?

NO CELL PHONE. NO FRIENDS.
YE KE NI?


ZH Blogger

12 comments:

  1. tak sokong no phone no friends tu. hehhe.. tp dlm zmn kite skrg ni, rasanya cell phone dah jadi satu keperluan. -.-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul la tu. Keperluan sebab tak banyak public phone dah sekarang.

      Delete
  2. hahaha....jumpa di facebook & block je kan dik..hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya la cik akak. Jumpa di laman sosial je la kan. Tapi kena juga ambil phone baru. Maybe Nokia Lumia.

      Delete
  3. Dulu tak der hp bole jer hidup...skrg kalau tak der tu ngada2...tapi ia perlu untuk perkara2 penting...depent....chilll ok....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal. Nanti la if rasa nak beli yang mahal sikit. Tapi belum cukup memodalkan utk HP baru. =)

      Delete
  4. tu la,phone sekarang ni dah jadi satu keperluan pulak... tak semestinya kalau takde phone,tak boleh contact dgn kawan2..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Zaman dulu boleh je. Nak atau tak je. Yang penting ada kemahuan, disitu ada jalan. Tapi kena repair gak sebab senang nak update blog..

      Delete
  5. hu2.. xpe.. kita jumpa di FB dan blog jea lea dik, nak wat cne kan.. tapi henfon tu kena repair cepat2.. penting kalau2 family or adik breadik n kawan2 nak contact..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Tengah tggu orang siapkan je. Dah siap ok la. Tak tau bila blh siap. If dah ok, next month nak change housing pula.

      Delete
  6. yup..kalau kawan2 yang kenal rapat mesti dia tahu setiap jam kita berada kat mana, tengah buat apa dll kan..
    dulu xde phone blh je datang umah cari..xde phone susah ye..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan. Sebab makin maju negara, manusia makin malas. Tak kemesraan pada gadjet melebihi pada insan / manusia. Berborak dengan phone bukan orang tu sendiri. huhuhuhuhu

      Delete