Followers

Monday, 18 November 2013

JANJI !!!


Apakah yang dimaksudkan dengan janji? Janji bermaksud apa yang telah kita ucapkan dan kita ungkap akan melakukan tanpa mengingkarinya. Ramai yang berjanji tapi tak melakukannya. Aku pun pernah melalui janji palsu manusia. Aku paling benci orang berjanji dan mengingkarinya.

Jangan terlampau percaya pada manusia yang mudah melupai janjinya. Sekali dia melakukan tak mustahil dia akan melakukan untuk kedua kalinya. Dan aku kalau ditipu bila dah berjanji aku takkan berpaling kembali kat orang tu. Tak semesti janji pada kekasih sahaja.

Janji pada keluarga atau sahabat perlu kita tunaikan. Semoga orang yang ingkari akan sedar. Aku terluka kerana janji kau. Kalau hak yang diperkatakan, apa pula hak aku yang pernah kau janji? Pernah kau fikir akan perasaan orang lain?

Kau famous, kau boleh kenakan orang lain la? Sebab kau boleh cerita dan orang akan cakap kau betul, padahal kisah sebenar orang tak tahu. Respect orang dulu sebelum nak orang respect kau. Jangan jadi macam kebanyakkan wartawan, bila dah bengang dengan orang tu, kau buat story sedih kau supaya orang simpati. Janji tetap janji.

"Lembu berpegang pada tali, manusia berpegang pada janji"

ZH Blogger

10 comments:

  1. Replies
    1. Makna dah ada cuma maksudnya biar tuan punya merasa. =)

      Delete
  2. erk?
    sabar ea zack
    sometime org mmg mcm kena rasuk hantu sikit kalau emosi terggu .
    tmbh2 lg prempuan .
    kdg2 buat smthg xpkir pjg then menyesal . hoho
    sabar je
    tuhan ada :)

    ReplyDelete
  3. Bersabarlah dengan hati terbuka....
    terima ketentuaan ilahi yang dia pernah langgar janji...
    mungkin ada sebab dia buat macam tu...
    kenapa tak tanya...dan kenapa tak mencari....
    Manusia ini bukanlah sehebat dengan apa yang kita sangka......
    tapi tak salah kita memaafkan orang lain sebab kita tak tahu apa niat dia sebenarnya....
    janji Allah itu pasti zack....dan Allah tak pernah memilih siapa pun untuk di uji....
    bersabarlah......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benar Allah yang menguji. Tapi jangan pernah ada manusia pula nak menguji. Tak kena batang hidung sendiri tak merasa. Bila dah kena boleh ke sabar? =)

      Delete
    2. InsyaAllah....selagi kita berpegang kepada DIA...
      Sabar itu lebih indah....maaf...mungkin kata-kata cik akak berat untuk diterima....terserah kerana Allah tahu apa yang tersirat..

      Delete
    3. Betul la kita berserah. Setiap manusia berlain sifatnya. =)

      Delete
  4. hemm.. macam ada cerita disebalik entri ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja2 je ni TB. Bosan-bosan kita update la kan. Dah 2 hari tak update. =)

      Delete