Followers

Wednesday, 27 November 2013

Malas Klik Nuffnang???


Nuffnang!!! Siapa tak tahu pasal nuffnangkan kalau dalam dunia blog ni. Tapi kalau ada yang tak tahu tu, nuffnang ni kira Community untuk blogger. Nuffnang juga sebuah syarikat yang menguruskan pengiklanan untuk syarikat-syarikat yang besar. Contoh macam telekomunikasi, pelancongan dan sebagainya la.

Sebab tu kalau korang klik nuffnang advertise kat blog seseorang, orang tu dapat la duit walaupun tak banyak. Cuma ada kala kita harap orang klik nuffnang kita tapi kita sendiri tak klik kat orang punya. So jangan malas-malas ya kawan-kawan. Kalau nak klik tak susah pun. Macam aku kalau singgah je first sekali aku klik nuffnang yang ada baru aku komen singgah ke apa. Kadang-kadang malas taip panjang-panjang.

Cuma ada masalah bila yang ada nuffnang tapi tak letakkan ads kat atas tepi atau bawah. Kadang-kadang aku cari tapi tak jumpa pun nuffnang dia. Ada yang letak Poll 2 je. Tolong la letak ya supaya mudah untuk orang menekan-nekan sampai tenggelam nuffnang tu. Hehehehe.

Tak rugi kita tolong menolong sebab bila kita tolong orang, orang pula akan tolong kita. Kalau yang singgah blog aku tapi tak komen, tinggal la jejak kat Chat Box aku, mudah untuk aku singgah balik. Kalau dah komen tu aku boleh la cari siapa tuan punya blog tu kan. Kalau mood aku rajin semua blog aku singgah hari tu. Kalau ada pun seminggu sekali la aku turun dan tengok semua blogger-blogger yang aku follow.

Yang dah follow aku tapi aku tak follow balik, tolong tinggalkan link korang, kadang-kadang aku takut aku tak perasan atau aku cari blog korang tak jumpa-jumpa link. Yang sillent reader tu thanks sudi singgah walaupun korang diam je kan. Tapi aku tahu juga kalau korang singgah. Ada gambarkan kat nuffnang. So aku akan singgah balik. =)

Thanks semua yang support blog ZaCk hOyA (Aku Tetap Aku). Walaupun tak famous macam korang, tapi Aku Tetap Aku. Takkan jadi orang lain. Klik-klik untuk menjana pendapatan ok. Thanks to all Brader-brader Hensem dan Awek-awek Cun melecun.
ByE-bYe!!!

ZH Blogger

6 comments:

  1. teman baru cash out hari ni.. ingat nak tunggu banyak sikit.. tapi lambat bebenau naiknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... Tula kan. ZH lagi lambat la..mau 6-8 bulan lagi... hehehehe

      Delete
  2. aku dah buang nuffnang aku, mcm menyemak je haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Duit dah banyak sangat tu kot. =P

      Delete