Followers

Wednesday, 27 November 2013

Tukar housing Nokia E7-00


Semalam aku beli housing baru untuk Nokia E7-00 aku. RM70.00 juga melayang. Kalau siap pasang RM130.00. Tak dapat la aku nak bagikan. Mahal sangat tu. Jalan terbaik aku suruh abg aku pasangkan dan aku bagi dia RM20.00. Untung la RM40.00 kan. Hehehehe.

Housing ni tak sekali keypad, tak kisah la janji luaran cantik dari dulu yang pecah-pecah tu kan. Nak di jadikan cerita, lama juga abang aku pasang, mungkin sebab bukan original, sebab tu la susah nak masuk. Tapi akhirnya berjaya juga. Aku pun belek-belek memang lawa la warna silverkan.

Lepas tu cover camera tu tercabut... hehehehe... Aku tak tau nak buat apa. Aku beli je gam yang kuat terus gam, dan ok la walaupun tak cantik aku gam. Pagi ni aku ambil gambar handphone aku, sebab tak boleh nak tangkap sendiri, aku ambil dari cermin ok.



Lawakan warna phone ni. Tapi sorry la camera depan tak jelas sangat. Bukan senang aku cari housing ni. Ada satu kedai je pun jual dekat dalam Pertama Complex. Jauh sampai kesana aku pergi beli. Apa pun handphone sudah baru luaran. Tahun depan baru fikir handphone baru, tu pun kalau nak beli. Hehehehe...

"Kita nak pakaian baru, begitu juga handphone"

ZH Blogger

14 comments:

  1. Tp kesian handphone terpaksa guna baju sama. Tak boleh cuci pulak tu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan. Kena pakaikan sarung keselamatan... hehehehehe

      Delete
  2. baju enpon aefa tak tukaq2 lagi.. mmg dah serabai habis dah huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Slow2 la tukar. Sy nak beli baru tak mampu... =)

      Delete
  3. memang cun , takpernah lagi tukar baju henfon . memang calar balar dah . heee :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti tukar la... Hehehehe... Mesti ada punya... =)

      Delete
  4. housing dan baju sama warna,,,
    ponsel saya pun housing dah buruk, nak ganti, tapi belum lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpa artiirhamna. Nanti boleh cari housing. Banyak dijual...

      Delete
  5. cantik kaler baju henfon yg baru ni.. heee

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Salin kulit je mampu PCL. Nanti tahun depan baru berfikir untuk phone baru... hehehe/../

      Delete
  7. aku guna telepon klon je, tak mampu nk beli mahal2 huhuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah. Aku guna phone lama je... =)

      Delete