Followers

Friday, 15 November 2013

UPSR 5A, dapat Mini Cooper



Sekarang zaman dah berubah. Dapat Mini Cooper kalau lulus cemerlang. Zaman aku dulu dapat naik Bus Mini je. Janji mini la juga. Korang ada? hahahaha. Senang la budak sekarang. Aku dapat beli handphone dulu umur 16 tahun Tu pun sebab aku kerja waktu cuti sekolah. Simcard pun time tu RM129 tak silap la... Tak ingat dah, dah lama berlalu.

Korang sangat bertuah, macam anak buah aku, sekolah dah pakai phone kalah phone aku. Apa pun jangan terlalu manjakan anak, takut mereka terlalu terikut budaya malas berusaha. Mak aku dulu nak minta, dapat tangan la. Tapi syukur la kalau aku susah pun aku boleh lagi bertahan dan bersabar sebab mak aku ajar macam tu. Thanks Mak & Abah, Love you so much.

ZH Blogger

12 comments:

  1. Replies
    1. Tu la. Banyak benda mereka dapat merasa waktu muda. =)

      Delete
  2. wAH ~ dasyat .. klau dapat straight A's in SPM . i cant imagine

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpa. Maybe dapat rumah banglow harga 15 juta. hahaha

      Delete
  3. Heh. Pengajaran tu yang bernilai :)

    ReplyDelete
  4. entahlah rezeki dia tapi tak boleh drive pun kena tunggu lagi 5 tahun ,sementara tu parents dia guna dulu kut...macam2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe la... Byk sgt duit. Cuma hadiah terlalu tak sesuai dgn umur.

      Delete
  5. yea.. betul tu zack.. untung kita yang pernah merasa susah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan. Masih ada yang lagi susah dari kita. Tapi kalau senang tu ok la. Cuma hadiah dia macam tak logik kan... =)

      Delete
  6. wah,..hebat zaman skrg,ni spm dapat straight A mesti mintak hummer pulak,hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpa. UPSR je kot. Kalau hummer takpa juga, dapat hammer cam mana 2? hehehehe....

      Delete