Followers

Friday, 14 February 2014

Peneman dikala suka dan duka


Semalam hati sedang berduka. Menanti dikau tak kunjung tiba. Kini bermain disanubari. Siapakah aku disisi mu. Amboi. Jiwang pula aku. Aku bukan nak tunjuk bantal dekat belakang tu. Tengok gitar sudah ok. Abaikan je bantal tu. Hehehehehe.

Muzik tidak pernah lekang dari hidup aku sejak kecil. Tapi tak pandai sangat pun aku ni. Boleh la setakat lagu anak itik tok wi. Hehehehe. Ini semua poyo. Banyak cita-cita aku sebenarnya. Nak jadi guru tapi tak pandai, nak jadi pelakon pula keras macam batu.

Tapi aku memang minat gitar ni. Peneman hati ini dikala suka dan duka. Terutama bila berduka aku akan duduk sorang-sorang dekat bilik dan main lagu mengarut-ngarut. Tu yang buat lagu pun tah apa-apa. Tapi jangan minta aku ajar, sebab aku pun bukan pandai sangat. Siapa yang pandai tu kalau sudi, ajar la aku.

"Firman Allah: 'Tidak Ku jadikan sesuatu dengan sia-sia'."

38 comments:

  1. kalau itu boleh menjadi teman,why not..dari melakukan perkara2 yang salah kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Peneman ni tak kena tangkap basah punya. Hehehehe...

      Delete
  2. :( my 3rd string still tak diganti.... ni semua gara2 kucing gigit smpai putus,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli la 1 set. Selalu lagi murah dari beli satu². =)

      Delete
  3. Replies
    1. Ya ke. Tapi tak pandai nak buat lirik bahasa melayu. Rasa macam kelakar je kalau sy buat. =)

      Delete
  4. sy buta alat muzik... tapi suka layan, cuma minat aje yang kurang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpa. Yang penting kita layan apa yang kita minat. =)

      Delete
  5. salam. huhhu tak reti la main gitar..sy lebih suka piano tapi pun tak reti jugak main piano huhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumsalam. Takpa. Boleh belajar kalau minat. =)

      Delete
  6. Alah chêguzαm pun bukannya pandai main gitar, harap pandai key B, D, G, E dan A je... fret, fleet tah apepae tu masih tak reti lagi.
    Cikgu pun ada juga cita-cita nak jadi ahli muzik, tapi tak kesampaian..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah. Saya pun tak reti semua tu. Tau A sampai G je. =)

      Delete
  7. Replies
    1. Kalau ada lagu yang best saya buat nanti. Tapi suara tak sedap. =)

      Delete
  8. hahahah bantal tu takleh belah :P
    Bunga kecik lagi hekhek.
    Wahhhh main gitar lah piwitttt hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bantal tu abaikan. Hehehe. Tu bukan bantal kita pun. =)

      Delete
  9. Replies
    1. Video lama ada juga sebenarnya. Dekat label video. =)

      Delete
  10. wah...hebat zack...akak suka tengok orang main gitar..

    ReplyDelete
  11. eh..eh..tak tau dah cik nak komen dah...moga succes..

    ReplyDelete
  12. Muz suka piano dn violin tp sentuh pon tak pernah berpeluang lagik..Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba la. Adakala kita tak perasan kelebihan kita. =)

      Delete
  13. tengah berduka cita ke abe zack? be happy. k.
    you can play guitar? hahaha. and ee still belajar lagi. kadang tu rasa nak give up.
    tangan kecik. sob.
    hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh kata tengah berduka la juga. Adik pandai main ke? Good. Tangan bukan puncanya. Bila dah biasa nanti, rasa gitar pula kecil, =)

      Delete
  14. hahaa. bella pun xreti nak main gitar. jari pendek. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takda kena mengena la. Boleh je nak belajar main. Budak kecil pun ada yang boleh main tau. =)

      Delete
  15. Kalau dah minat, patut belajar biar dpt enhance kan lagi :)) Jgn sia2kan talenta yg ada, dong!! HEHEH :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi saya takda la berbakat sangat. Sekadar main untuk jiwa dan lara. =)

      Delete
  16. dulu masa study dk rumah sewa pernah jugak petik 2 3 kali.
    tapi skg dah lupa r kord gitar tu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke. Kena kembalikan memori tu. Sayanglah kalau lupa. =)

      Delete
  17. main lea satu kagu pastu upload kat Utube lagi.. leh nengok.. heee

    ReplyDelete