Followers

Saturday, 5 April 2014

Berbelanja sakan

Hi semua. Apa benda nak cerita ni? Sebenarnya, minggu lepas aku order earphone daripada luar negara. Dasyatkan? Sebab takda bayaran pos, aku order je la.

Brand Coloud model Pop. Semalam earphone aku selamat tiba dirumah.





Tu resit pembayaran dan juga barang yang aku pesan. Harga kalau conbert ke RM lebih kurang RM67. Bagi aku sound dia tak la teruk. Bass agak kurang sebab sound ni lebih kepada treble.

Tapi Coloud sangat sesuai dengan Nokia Lumia. Aku try dan adjust sound secara manual, bunyi sangat pergghhhhh. Terbaik juga dan berpatutan dengan harganya.

Kalau ada yang nak beli boleh la ke laman web:- http://www.coloud.com/.

Sekarang cerita pasal hari ni pula. Tiga hari lepas aku pergi buat kaca mata. Ayat skema sangat aku ni. Hahahaha.

Hari ni diorang call suruh ambil. Power mata kiri kanan dah bertambah. Silau pun sama. Cermin mata lama dah patah besinya, tak boleh tukar, bila ada duit kenalah buat.


Tadi aku dah cuba, terasa lain sebab power dah naik. Tapi lebih jelas dari dulu punya. Susah kalau dah rabun bi, nak tak nak, kena buat juga mata baru. Hehehehe.

Malam ni bila aku try, rasa ok sangat dah. Kejap je rasa kurang selasanya. Apa pun ada lagi aku beli tapi barang belum sampai. Boros sangat bulan ni.

Akan datang aku akan buat sambungan kisah aku tetap aku. Takda masa nak menulis dengan perasaan. Minta maaf lama menunggu. Apa pun terima kasih pada pembaca yang tak jemu singgah blog aku. ByE...

25 comments:

  1. wow....earphone luar negara...ni 1st time wan tengok dengar nama jenama ni :O

    ReplyDelete
  2. fae pun nak buat new spec tapi takde budget huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpa. Kumpul pelan2. Pasti berjaya nanti. 😁

      Delete
  3. first time dengar jenama ni..btw, kalau shop dari luar negara, bayar guna kaedah camna?direct bank in ke apa?Pay pal?Maklumlah tak pernah beli dari luar negara even ada benda yang berkenan..takut lak..selalu beli dari dalam negara je;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guna bisa debit card. Sbb takda paypal. Tp lena tgk syarikat yang blh dipercayai. Jgn guna tak tentu arah. 😊

      Delete
  4. nice,,,spec tuu...alhamdullilah..janji selamat sampai barang order kan.:)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Masa ada duit seronok sgt. Bila dh hbs tu yg tak seronoknya. 😁

      Delete
  6. comel earphone tu zack.. yang penting selesa dengan power baru cermin mata tu.. menabung libresse.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lawakan. Huhuhu. Power ni msh nk sesuaikan. Rasa lain lg.

      Delete
    2. Kiri dan kanan 1.50. Silau tak ingat. Huhuhu.

      Delete
  7. Replies
    1. Nak mana blh. Huhuhu. Powernya lain

      Delete
  8. Wah...over the sea mari tu ☺☺

    ReplyDelete
  9. bella pun suke beli brg dari obersea. ehehehe. cermin mata bella pun nak tukar baru la. huhu. skrg punye dah xselesa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tukarlah. Maybe power bella dah naik. =)

      Delete
  10. Zack.. cara nk kurangkan silau, petua mkcik teman.. beli kismis ismail kamus.. siyes berkesan.. insyaAllah.. dgn izin Allah yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti teman cuba. Terima kasih TB. =)

      Delete