Followers

Tuesday, 8 April 2014

Celcom oh Celcom

Hi semua. Dengar tajuk macam ada masalah je dengan Celcom ni. Tapi sebenarnya tidak. Semenjak aku pakai Celcom ni, line memang puas hati. Quota aku dah habis 3 hari lepas.

Tapi masih laju macam turbo. Hahahaha. Kalau la area rumah ada line 4G (LTE) mesti lagi laju. Kepada mereka yang nak tukar pakai Celcom, pastikan tempat anda ada line yang kuat. Dapat H atau H+ pun dah laju.

Tapi beli daripada Celcom. Jangan ditipu sebab sekarang ramai jual simkad dengan harga melampau. Padahal harga Rm8.50 atau RM10 tapi jual sampai RM40-RM70. Melampau sangat.

Contoh Celcom 1Malaysia RM10 je sampai jadi RM50. Orang macam ni tak boleh dibiarkan berleluasa. Tolong beli daripada dealer yang berdaftar. Apa pun aku guna Celcom frenz. Dan data internet nama Mobile Internet 38 (MI38). Apa sahaja tolong ke Celcom untuk bertanya. ByE semua.

 

28 comments:

  1. hmmm celcom yg zack guna skrg ni berapa ringget? ingat nak tukar celcom jugak laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Celcom Frenz. Rm8.50. Tapi tanya la untuk data sebulan MI38. Rm38 Sebulan. Unlimited.

      Delete
  2. betul tu 1M tu ramai yang kene tipu...ish ish ish

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun salah seorang yang tertipu. Tu yang tak nak orang lain kena. Tolong share benda ni.

      Delete
  3. hihihi qila mmg plan nak tukor ke celcom \\//

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tukar la. Tapi tengok la kat tempat qila ok tak celcomnya.

      Delete
  4. ha zack celcom yang zack pakai tu bpe ringgit?
    omg i think i tertipu hurm...............

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rm38 sebulan. Samalah. Sy pun beli simkad rm45. Padahal pergi celcom tanya harga rm8.50 je simkad ni.

      Delete
  5. ambik untung lebih tu namanya.. hmm..

    ReplyDelete
  6. aritu time nak beli nombor..ade gak..orang kt kedai tuh suggest Celcom frenz tapi xbeli pn..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau murah ok je. Kalau mahal tu confirm menipu.

      Delete
  7. Replies
    1. Ya ke. Celcom apa tu. Tiru la tu. =P

      Delete
  8. Lama dah pakai celcom, tp tak guna frenz punya. Kena ada phone baru, baru dpt guna semua tu. Haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar je la Vee. Vee kan banyak nombor. =P

      Delete
  9. Oh ada eh Zack yang jual harga melambung gila camtu? Taktau pulak, amik kesempatan betul lah. Nad dah tukar Digi T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada je. Banyak kot orang macam tu. Berhati2 je la. =)

      Delete
  10. dari zaman student dah pakai celcom..since then, tak pernah tukar coz puas hati. bila sim kad rosak satu hari tu, terus p center celcom. dapat sim baru dengan no yang sama n FOC, hehe..

    ReplyDelete
  11. O.. yeke zack? Ok ek celcom? Tgh fikir ni nk pakai yg mana..

    ReplyDelete
  12. Biar betul unlimited..nk beli la celcom frenz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ni. Celcom Frienz ni simcard je. Tapi data plan internet nama dia Mobile Internet 38 (MI38)

      Delete
  13. bro...aku pun guna celcom frenz...tp bila dah hbs quato...mak ai...penat..xjln lgsg...aduhai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke. Aku guna ok je. Still laju sampai sebulan.

      Delete