Followers

Sunday, 20 April 2014

Windows Phone 8.1 with Nokia Lumia (Developer Preview)

Hari ni aku nak cerita pasal Windows Phone 8.1 yang telah dikeluarkan pada 14 April 2014. Siapa yang boleh update? Mereka yang menggunakan Windows Phone 8 dan keatas boleh update ke Windows Phone 8.1 ni. Tapi update yang dikeluarkan tidak official lagi kepada semua Windows Phone 8, dan hanya diberikan kepada pemegang akaun Developer yang berdaftar dibawah naungan Microsoft.

Panjang cerita pun tak guna. Oleh kerana aku pun kurang ilmu dalam Windows Phone ni, jadi aku minta kawan aku untuk membuat video dan sikit review benda baru yang Microsoft berikan pada Windows Phone 8.1 ni. Jom tengok.

video

Credit for Aiman Maah for this video. Kalau ada sebarang pertanyaan, boleh la join group Nokia Malaysia. Klik pada nama diatas berwarna biru. Aku dah linkkan ke Facebook Group tu.

Dan ni antara aku punya screen shot untuk Windows Phone 8.1 ni.

My phone info updated.

Background picture. Tu dua gambar. gabungan gambar screen shot.


Nampak tak, CORTANA in beta panggil nama aku.


Salah satu fungsi CORTANA. Banyak lagi, tak dapat nak terangkan. =)

Start page Windows Phone 8 (Black). My old 1.

Live tile baru di start screen Windows Phone 8.1. Ada 3 columns

Jom layan video lagi pasal kegunaan Cortana.


Thanks for watching. For next video nanti, aku akan bagitahu pasal benda lain pula ok. Thanks. =)

4 comments:

  1. salam ziarah dr kuching.. :)) lama tak singah sini, maaflah sibuk sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpa. Samalah sibuk juga sekarang ni. =)

      Delete