Followers

Tuesday, 15 April 2014

Windows Phone Update to 8.1 (Developer Preview)

As salam dan salam sejahtera semua. Semalam, lebih kurang jam 9 malam, windows phone 8.0 (Black) dah boleh update kepada Windows 8.1 (Preview Developer - only). Walaupun telah diupdate, ianya masih belum belum sepenuhnya. Siapa yang ada developer akaun dengan microsoft sahaja yang diberikan update tersebut.


Hampir sejam juga nak download updated untuk windows phone 8.1 ni.



Tapi akhirnya selesai juga.

Apa yang menarik tentang windows phone 8.0 (Black) dengan windows phone 8.1?

Bagi aku banyak perbezaan yang dilakukan. Terlalu banyak dan lebih menarik dari sebelumnya. Dan ada benda yang berubah yang aku minati dah ada juga yang tidak aku minati. Nak tahu apa?

Aku akan update pada entry akan datang. Mungkin akan letak satu persatu supaya mudah untuk para pembaca yang mengikutinya. Apa pun, kepada yang ada Developer Account, selamat mencuba windows phone 8.1, dan yang belum dapat lagi, bersabarlah ya, mungkin dalam tahun ni akan ada Official update.



10 comments:

  1. lme MG xsinggah sni .
    window phone bg MG leceh skit la nk guna
    nk ajar org lain guna pon xpandai
    tp bes sbb bila org xreti nk operate fon so kita tak risau sgt bila org tgk fon kita :)

    ReplyDelete
  2. zack, bateri Nokia ni tahan x?ada try beli Lenovo hari tu..macam tak percaya, dah lebih seminggu tak cas;-)

    ReplyDelete
  3. amboiii...update henpon windows ke...hahaha...wan pakai android je... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Android lagi famous dari WP pe. =)

      Delete
  4. Window 8.....kiranya lagi canggih lah ehhh......weee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi canggih tu takda la, tapi sangat canggih. hahahaha

      Delete
  5. windows8.1 kau ad cortana dengan swipe keyboard ta ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada. Bukan swipe keyboard, tapi Word Flow. =D

      Delete