Followers

Saturday, 10 May 2014

Hasil kamera Nokia Lumia 625

Hi semua. Hujan-hujan ni tak tahu nak buat apa. So aku update blog aku hari ni.

Hari ni aku cuma nak tunjuk hasil gambar yang aku ambil menggunakan Nokia Lumia 625 aku.



Gitar kesayangan aku


Waktu di ofis pun jadi


Luar ofis aku


Lepas jogging. Suasana malam


Date & Fate


Air pancur di Pavilion








Sunway Piramid Shopping Mall


Halaman rumah aku





Kawasan perkuburan Rawang

Ni antara yang aku ambil dan banyak lagi tak dapat aku masukkan. Setiap gambar menggunakan aplikasi berlainan.

Antara aplikasi yang aku gunakan, Nokia Camera, Sophie Lens HD, 4Blend HDR, Fotor.

Boleh la cuba tengok cara di Youtube tentang aplikasi ini.


20 comments:

  1. sendiri snap??? :O sumpah smart... wan snap selfie pon jadi blurry...ahahahaha...sad story of mine :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Takda smart mana pun. Saja2 mencuba. =D

      Delete
  2. pinjammmmmmmmm semingguuu!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. uiyo..hebat ni kene buat tutorial la abam..kasi pemilik LUMIA celik skek

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa allah pada masa akan datang. =D

      Delete
  4. Replies
    1. Mana ada hebat. Baru je try2 ni. =D

      Delete
  5. tergerak hati nak beli legend nokia ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn tergerak je, kalau rasa ok, boleh la cuba. =D

      Delete
  6. Replies
    1. Akan datang akan buat review satu persatu aplikasi yang ada. =D

      Delete
  7. Wah, phone baru.. Kami pun pengguna LUMIA jugak. Boleh x tunjuk tutorial mcm nak download ZUNE, so senang nak masukkan lagu/videos.. Thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh lama juga pakai ni. 4 bulan rasanya. Zune rasanya utk MAC pc je. Sy tak guna MAC. kalau Windows senang je, cucuk ke pc dan masukkan je lagu dekat folder music.

      Delete
    2. Oh... Can ah? Sbb LUMIA 800 ada Zune.. So, kalau just cucuk ke pc pun x pa ke? Maklumlah, first time guna windows phone

      Delete
    3. Kalau windows phone 8 ke atas, terus cucuk je. Buka dekat my computer ada dah. Cuba try. Tak silap zune guna utk MAC computer je sebab Apple kan susah nak sync dengan brand lain. Kalau tak boleh juga, try tanya dekat group ni. Semua pengguna Nokia.

      https://www.facebook.com/groups/nokiamalaysia/

      Delete