Followers

Monday, 7 July 2014

Taken photo using Nokia Lumia 1520 at KLCC & Dinner time

Hari Jumaat (4 Julai 2014), aku berbuka puasa di Hotel Concorde yang ditaja oleh department aku. Sebelum berbuka aku berjalan-jalan di KLCC mencuci mata.

KLCC Area
Ramaikan orang.

Cuba teka ikan apa tu?

Siapa nampak aku?

Cantik pemandangan daripada sini tapi sayang petang ni takda awan yang cantik.

Ni kira taman bunga kot.

Bunga apa ni ye?


Area dalam KLCC.

Belum apa-apa dah nak raya

Warna biru airnya. Macam laut dah. Kasi efect sikit ni.

KLCC daripada bawah.

Dinner

Kelab malam jalan P.Ramlee. Just take photo.



Sedapkan aiskrim ni.

Lowlight



KLCC menggunakan bracketing photo. 3 gambar di merge jadi 1. Menggunakan files RAW. Atas Natural edited & 2nd buat gold sikit. Daripada files yang sama. Aplikasi Photomatix. Boleh singgah ke Flickr aku untuk melihat kualiti takpa compress.



18 comments:

  1. Replies
    1. KLCC mmg cantik. Sebab tu dalam gambar cantik. =)

      Delete
  2. cantiknya gambo klcc dua gambar last tu..

    ReplyDelete
  3. Cantikla gambo.......;-)

    ReplyDelete
  4. wow, gambo2 clear sgt. even indoor pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena pandai snap manual. Baru gambar lebih cantik and clean.

      Delete
  5. suka gambar kat air tu. cantik :)

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Yup. Kalau setting mmg cantik. =)

      Delete
  7. woww.. cantik pemandangan.. nak pinjam gambo ni bole zack?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambil la TB. Kalau boleh pergi dekat account Flickr. Ada button dekat blog. Ambil daripada sana boleh download original saiz. Memang tak mengurangkan details pada gambar tu. Sini dah compress. =)

      Delete