Followers

Friday, 4 July 2014

Photo taken using Nokia Lumia 1520

Hi semua. Sebelum ni pada siapa yang baca entry Smartphone Baru, pasti tahu pasal Nokia Lumia 1520. Setelah hampir 9 hari bersama (macam awek baru pula), banyak juga gambar yang telah aku ambil menggunakan Nokia Lumia 1520 ini. Minta maaf kalau gambar tak berapa cantik.

Tasek Permaisuri, Cheras






Bukit Bintang, Kuala Lumpur




Office & Kawasan Perumahan Aku






Kepada kawan-kawan yang terjadi model tu, minta maaf la ya. Ini antara gambar yang aku ambil menggunakan Nokia Lumia 1520



Dan terima kasih kepada kawan yang bagi aku tripod untuk smartphone yang dihantar daripada Johor. Jauhkan. Tripod boleh membantu untuk mengurangkan gegaran ketika mengambil gambar. Harap korang suka hasil ini. Untuk melihat gambar-gambar yang lain, bolehlah ke Flickr aku di link dibawah dan siapa yang ada Tumblr akaun bolehlah follow aku juga ok. Thanks.



28 comments:

  1. wehh cantiknya... berapa harga nokia lumia ni... berkenan plak dah.. serius cantikkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantikkan. RM1799 sekarang dekat nokia center. baru turun harga tu.

      Delete
    2. whattt 1799?? perghh mahainya.. baik beli nikon J1 kaler pink.. baru 1k lebih jer zaki.. uihhhh

      Delete
    3. Mahal? Sony Xperia Z2 lg mahal. Perfomance rasa lagi better yg ni. System file RAW ada dalam nokia ni. Edit boleh macam dslr tapi tak sama la. Kalau camera banyak benda juga baru jadi power, contoh sensor saiz dia, lens dia. Semua rasa bila dah beli lg mahal dari apa yg kita gambarkan. Lg pun ni smartphone cuma kelebihan pada kamera adalah advantage. =)

      Delete
  2. Mana nak dapatkan tripod camtu ye..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun tak tahu. Tapi dalam tenet ada rasanya. Ni kawan bagi sahaja,

      Delete
  3. Replies
    1. Terima kasih luqman. Ni baru belajar je.

      Delete
  4. lumia ni pemes
    keluaran terbaru nokia
    sekarang baru nokia upgrade megapixels mereka, since dpt persaingan dri samsung n apple
    kualiti gambar di atas cantik. ala2 dslr dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah. Pixel ni sampingan je. Yang penting sensor saiz. Makin kecil sensor saiz makin details gambarnya. =)

      Delete
  5. Tripod jhr. Kat kl takde? ciann

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan takda, ni kawan bagi. Dia minta duit pos sahaja. Dia tolong saya yang nak belajar mengambil gambar ni. =)

      Delete
  6. Uiyo hebat my mentor Lps ni 1020 plak ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah cukup la ni Lumia 1520. Relaks dlu pakai. =D

      Delete
  7. cantik.. suka warna2nya.. nampak signifikan pulak tengok. :)

    ReplyDelete
  8. Wawww..santik nyee..hihi

    ReplyDelete
  9. nice pic btw :)
    terer r tangkap gambo pasni. hehe

    ReplyDelete