Followers

Monday, 25 August 2014

Minggu terakhir di KFC Holdings


Hi semua. Minggu ni minggu terakhir aku bekerja sebagai Training Assistant di Wisma KFC. Minggu lepas aku dah hantar surat perletakan jawatan aku dan sepatutnya berakhir pada 12 September 2014. Tapi aku tolak cuti aku sekali dan berakhir pada 29 Ogos 2014.

2 September 2014 aku akan bermula bekerja di Syarikat baru di kawasan Setapak. Mungkin tak sebesar KFC tapi apa salah mencuba pengalaman baru. Syarikat besar pun tidak menjanjikan sesuatu yang istimewa pun pada aku. Dah terlalu lama berharap pada KFC tapi aku masih di situasi yang sama.

Jalan terbaik adalah mencari kerja baru dan berhenti daripada tekanan lama. Berharap kerja baru lebih baik dari segala segi. Gaji adakala bagi aku terletak no 2 sebab yang paling penting hati tenang dan gembira bila bekerja. Semua akan berjalan dengan lancar bila hati kita gembira.

Apa pun, Selamat Tinggal KFC setelah hampir 5 tahun bersama.

18 comments:

  1. Ye setuju, gaji mahal hati sakit nak watpe kn... Zack keje sini ke, last week Cikna bertandang kat sini....;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betulkan. Mmg dah sakit sgt. Pujuk mcm mana pun dhtakda hati di KFC. Sy akan kerja di area Setapak nanti. Dekat2 balai polis setapak.

      Delete
    2. Nekad betul dh ni, dkt bli polis setapak ye sykt ape tu....???

      Delete
    3. Oil & Gas company. Kena nekad. Kalau tak mmg macam tu je la...

      Delete
  2. Tak sedih ke? nanti pos laju KFC 1 set kat wawa.. I don't care! nak jugakkkk!! hahaha..
    selamat berkhidmat untuk negara! eh? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak sedih kenapa? Bukan ahli keluarga pun KFC tu. =D

      Delete
  3. takpelah..kalau tak menjanjikan apa-apa,cuba yang lain...all the best ye zack

    ReplyDelete
  4. good luck kat tempat kene baru :) hahaha... semoga dapat banyak kawan... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan ramai dekat ofis kl ni. Bertiga je termasuk boss. Ramai dekat Melaka. =D

      Delete
  5. your gallery is just very nice .graphics are very nice . your website it just super. best of luck . do come visit me some time. that goes to everybody who see this. WE.HOBBIESANDCRAFTS.NET. and please sign my guestbook at the bottom of my webpage to let me know you came to see me do send your very good friends ( thank you ) it good to meet new friends. love a beautiful thing.

    ReplyDelete
  6. Salam zack.. Kak kathy da tukar link blog baru.. Jom singgah..

    kathyrbain.blogspot.comm

    ReplyDelete