Followers

Tuesday, 14 April 2015

Outing with DSLR Group

Hai semua. Selamat petang. Pada 11/4/2015 (Sabtu), aku join group DSLR untuk shot gambar di Putrajaya. Kami lebih kurang 7 orang semuanya. Ok jom biar gambar berbicara.

Sampai je sini aku lepak dekat Istana Kehakiman Putrajaya dulu. Shot gambar orang selfie dulu. =D
Semua mengeluarkan camera masing-masing lebih kurang jam 6.30 petang.

Masjid Putrajaya, Daylight View.

Jambatan tanpa cahaya diwaktu petang.

Sesi snap portrait pula. Gelap betul kawasan ni.

My shot. Talent : Idnaffe.

Talent : ZaCk hOyA. Capture by : Kelibat Hitam (Nas)

Masjid Putrajaya, Night View

Blue and Purple City

I love this reflection.
Semua gambar diambil menggunakan Nikon D90 & lens Nikkor AF 50mm f/1.8D. Gambar no 5 & 6 sahaja yang di edit dari segi white balance sebab white balance Nampak agak warmness. Gambar lain semua straight out from my Nikon D90. Thanks sebab sudi singgah sini. ByE-bYe...


8 comments:

  1. kat kehakiman, jambatan putrajaya pnh pg n lalu
    nampak cantik dlm gambar tu
    oh ya gambar kepul asap tu nampak menarik di kala malam
    dlsr punya kuasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua dekat putrajaya je ni. Sebab main flash depan belakang. Klu tak guna flash depan dah boleh jadi Rim Light photo. =D

      Delete
  2. eh eh..ZH nmpak lain sejak dah bergeprenn hehee :D

    tq sudi singgah blog kak shida :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada lain. Still sama macam dulu. Thanks sudi singgah blog kecil saya.

      "Aku Tetap Aku"

      Delete
  3. Replies
    1. Amatur je ni. Karang ajaran sesat lak. Heheeehe.

      Delete
  4. aku... (dengan rasa rendah diri), nak JOIN !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je. Anytime. Aku pun baru lagi.

      Delete