Followers

Wednesday, 23 October 2013

Jealous / Cemburu antara Lelaki & Perempuan


Tadi buka je google search gambar ternampak gambar ni. Save update kat sini.

Nampak tak ceritanya? Ni memang selalu berlaku, lelaki kalau jeles lebih cool dari perempuan. Lelaki kalau merajuk perempuan kata cute je kan. Tengok aku sudah le. Tak merajuk pun dah cute dah. Hahahaha.
(Angkat bakul sendiri)

Kenapa ya kaum hawa? Kalau cemburu, semua nak dipecahkan. Kesian la BF/Tunang/Suami awk tu. Tak kesian ke? Adakala kena bawa berbincang. Maybe ada salah sangka disitu, dah putus. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata menangis merana.

Aku sendiri mengalaminya dulu, kini dan selamanya, memang aku agak cool la kalau cemburu, cuma aku akan banyak tanya sampai tak larat nak menjawab la kan. Tapi bila perempuan pula kena, habis la badan berbirat. Dengan cubit la bagai. Bahaya kalau macam tu.

Kalau nak cari jangan yang pandai karate, takut patah tulang jadi dua. Bukan la semua perempuan macam tu kan? Ada juga yang agak chill je. Tak kisah pun depan-depan kita, tapi masuk je tandas, buka air pancur dan mandi sambil nangis. Jangan tak ngaku pula.


Pandang pun kadang-kadang salah apa tah lagi berborak dengan perempuan lain. Bila BF borak dengan perempuan lain, mula rasa nak ambil kerusi hempuk kat kepala. Tak perlu cemburu, better kita anggap benda positif je.

Korang pula macam mana kalau cemburu?

"Isteri tua merajuk, balik ke rumah isteri muda, kalau dua2 merajuk?
Ana kawin 4"

Hahahahahahaha

ZH Blogger

10 comments:

  1. ha ha cemburu? mesti la ade rasa cemburu tapi tgk keadaan la.. if teruk sgt gelagat si dia memang nak kena tanya banyak la.. hihi hurm ntah la tapi kiter jenis kejap jer pastu ok la ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke sekejap je? Macam tak caya je? hehehehe

      Delete
  2. hahah. amboih bukan semua macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya la. mmg tak semua tp kebanyakkan nya. Btl kn2

      Delete
  3. amboi z.
    z cemburu kt spe tu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita xcemburu kt spe pun. Im a cool man. :P

      Delete
  4. siapa yang tak cemburu dik..tapi cemburu biarlah bertempat...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. Tapi bila dh marah, xda makna nk bertempat. Btl tak?

      Delete
  5. teman ni cemburu orangnya.. tapi kalau one day teman tak cemburu, maknanya dah tak sayang la kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya la. Tgk TB pun dah tau dah TB ni kuat cemburu. Jgn cemburu buta udah ler...

      Delete