Followers

Sunday, 26 January 2014

Aplikasi Sports Tracker

Hai. Hari ni aku nak cerita sikit pasal aplikasi sport tracker. Zaman sekarang tak perlu dah pakai jam untuk check berapa jauh kita lari semua. Cuma download je aplikasi ke telefon bimbit anda. Semua dihujung jari je sekarang. Biar aku cerita dulu sebelum korang download aplikasi ni.


Ni antara paling depan sekali pasal sport tracker ni. Aku menggunakan aplikasi ni di Nokia E7-00 Symbian Belle aku. Untuk IOS, WP8 dan Android pun ada. Apa yang bestnya, kalau korang ada Heart Rate Monitor (HRM) Belt Bluetooth, korang boleh la link kat aplikasi ni. Aku takda, tapi aku cuma tengok berapa jauh aku pergi. Jom Tengok bawah pula.


Ni hari pertama bila aku menggunakan aplikasi ni. Aku berlari di Tasek Permaisuri, KL. Semua cukup la nak tahu. Berapa KM, Kalori yang dibakar, kelajuan, masa yang diambil dan lain-lain. Cukup kata senang la.

Maps GPS

Altitude VS Distance

Speed VS Time



Korang juga boleh pilih apa aktiviti yang korang nak buat. Dan others tu korang boleh letak sendiri apa yang korang suka, siap boleh manual setting lagi. Mudahkan.


Yang penting kena ada akaun dengan sport tracker. Pastinya percuma. Kita boleh add orang disana yang menggunakan sport tracker juga. Mungkin aku salah sorang idola korang dalam sport. Add la aku. Nak buat connection 1st time korang kena guna dulu. Bila korang upload dekat sport tracker, baru dia suruh masukkan username dan password. Tapi korang kena ada akaun dengan diorang ok.

Hari kedua
Sebenarnya tak susah pun nak gunakan benda ni. Memang mudah sangat-sangat. Aku rasa aplikasi ni bagus untuk kita mendidik diri kita untuk bersukan dan baik untuk beriadah. Korang juga boleh upload dan kongsi apa korang buat di Sports tracker, facebook dan twitter.

Link Sports Tracker : http://www.sports-tracker.com/
ID Sports Tracker aku : zack_hoya

26 comments:

  1. SALAM ZACK,
    mmg lah akak tiap2 ari pusing tasik tapi setakat jln2 anak jer boleh ambil kira ke...hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh. Sebab apps ni ada walking. Kita jalan sambil letak dekat dalam poket pun dah ok. Kalau akak letak kat dalam handbag pun ok. Dan adakala kita boleh tahu berapa tapak kita melangkah. =)

      Delete
    2. menarik nk sign up ler...tq zack

      Delete
  2. Mcm menarik jer ni... Tapi bila nak sign akaun tu yg malas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita boleh sign up guna account facebook. Senang je. Serius ni.

      Delete
  3. Replies
    1. Memang berguna. Tak semesti untuk bersukan je. Kalau keluar hangout pun boleh guna. Yang penting ada GPS dan internet. =)

      Delete
  4. keren applikasinya, teknologi canggih dalam genggaman anda.

    ReplyDelete
  5. mengingatkan diri bella untuk mnguruskan bdn . hoohoh ;) tq zack

    ReplyDelete
  6. Saya dah lama menggunakan aplikasi endomondo, lebih kurang mcm ni jugak function dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pernah buat juga Endomondo. Tapi ni pun ok juga dan yang best lebih details. =)

      Delete
    2. Nanti ada masa nak cuba lah plak.....

      Delete
    3. Cuba la. Boleh kita tahu, seminggu berapa KM kita bersukan dan berapa kalori yang dibakar. =)

      Delete
  7. Kalau bersukan di hujung minggu, mesti semangat kerja di hari Isnin yek kot...hihi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya kot. Hehehe. Tapi hari Isnin jarang ada semangat. =)

      Delete
  8. muahahaha memang mengingatkan untuk excercise T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan. Mari pakat guna ramai2. =)

      Delete
  9. huk3.. lama dah tak exercise.. bestnyaa kalau dapat exersice belari2 macam dulu hik3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Memang best sangat. Try la apps ni. =)

      Delete
  10. ok jugak kan, tp aku selalunye tak suke nak bawak apa2 benda masa jog, takut tcicir huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam aku memang zip je dekat poket. Try la. Boleh kita tahu ada peningkatan pada kelajuan dan KM. =)

      Delete