Followers

Monday, 9 December 2013

Kraftangan dari rotan




Hari ni aku nak bagi korang review sikit hasil seni rotan. Tapi ni hasil dari kawan aku. Dihasilkan oleh Man Manual atau nama sebenar Aiman Basri. Korang boleh review facebook dia kalau nak tengok siapa orangnya. Kraftangan yang dihasilkan daripada rotan selalunya lebih tahan lama. Cuma harga dia agak mahal siki berbanding kraftangan lain sebab rotan agak sukar diambil dan tak banyak pokok rotan yang wujud.

Siapa yang berminat dengan kraftangan dari rotan, boleh la order. Bagi ciri-ciri yang korang nak, mungkin nanti aku boleh orderkan dari tuan punya badan. Dia cakap bukan bakul macam ni je dia boleh buat, banyak lagi yang boleh dihasilkan. Anything korang boleh la contact aku dinombor yang ada dekat bawah chatbox aku. Thanks sebab singgah ok.

20 comments:

  1. Cantikkk, mesti rumit nak buatnya.. -__-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi saya rumit la. Sebab sy tak buat. Yng buat kawan... hehehe

      Delete
  2. Wah hebat gila tangan dia boleh buat ni :O
    wow!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpa. Kalau berminat nanti boleh la order.... Minta share link ni nanti...

      Delete
  3. waaa, hebat gile dia buat :O mcm cantik je, mcm comel je, mcm berkenan je, mcm berminat je. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya memang menarik dan rotan selalunya tahan lama. =)

      Delete
  4. mcm lawa je mcm lawa je..ahahah makcik2 suke lha mende ni...tuk bawak pegi pasar...bergaya gitu..ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang lawa bro. Ni limited edition (edisi awek market). Banyak lagi ada, mungkin bekas pen ke apa boleh buat... =)

      Delete
  5. buat bakul hantaran...memang kelas lah ni. gubah la dulu baru jd hantaran..kalu hantar bakul kosong mau kena hempuk dgn bakul oleh pak mertua haha.. just joking zack !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Betul tu PCL. Memang rare. Tu kena buat juga tu. Thanks bagi idea bernas. =)

      Delete
  6. memang tabek la org yg pandai anyam rotan ni..bukan sembarang org dikurniakan bakat mcm nie :(.. kat rumah pun ada satu..hehe.. oh ya, nak tanya APTB tu pa benda ek?? AZ ada komen kat entry sy sebelum ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. Ni bkn senang nak buat. APTB tu, apa pun tak boleh. Huhuhu

      Delete
  7. kalo dah minat ke arah tu.. buat apa pun pasti menjadi..hehe.. cantik bakul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan. Saya tolong post kan je entry ni. Support kawan² je. hehehehe

      Delete
  8. Barang rotan ni tak lama lagi boleh jadi barangan 'rare'. Mana taknya, rotan-rotan yang boleh diambil dari hutan pun dah makin 'rare' sekarang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan. Macam minyak la, dah rare dah. Hahahaha.

      Delete
  9. suka hasil rotan.. menarik.. then tahan lama yang pentingnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Walaupun agak mahal tapi berbaloi untuk dimiliki. =)

      Delete
  10. kalo rajin & ada masa, mmg boleh buat duit dgn kraf2 mcm tu, tetiba nak buat jugak, (sebok) heheeee

    ReplyDelete