Followers

Friday, 14 August 2015

Pemergian Guinea Pig ku (Mimo)

Minggu ini aku mendapat dua berita, satu berita gembira seperti post sebelum ini yang bertajuk Malaysia International Mask Festival 2015. Aku dijemput untuk mempamirkan hasil karya fotografi aku disana.

Berita kedua berlaku semalam ketika tengahari. Aku sedang bekerja diluar ofis, dan mak aku telefon mengatakan haiwan peliharaan aku tidak bergerak lagi.

Agak terkedu dan pilu kerana telah telah menjaga agak lama. Aku beli ketika dia berumur 4 bulan pada 25 December 2008 dan dia telah pergi pada 13 August 2015. Semalam tengahari aku bergegas balik sekejap untuk melihat dan menanamnya sendiri.


Last aku mengambil gambar Mimo pada bulan lepas. Apa pun agak sedih kerana tidak dapat bergurau senda bersama lagi,

Thanks to be my pet for a long time. ByE-bYe mimo.


12 comments:

 1. sayangnya...sedih bila haiwan kesayangan kita mati kan...

  ReplyDelete
 2. hmmmmmmm bye bye dear mimo....yeappp.....sedih sangat bila haiwan kesayangan kita dah mati....

  ReplyDelete
 3. Aku bersimpati, tak mengapa nanti kau boleh beli yang lain kan, maaf dah lama tak singgah sini, sibuk lepas kahwin sampai lupa ada blog :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Terima kasih kawan. Tunggu lama sikit baru beli balik...

   Delete
 4. u have a very cute pet!Lamanya sampai 6 tahun bela....hohohoohoh .......

  ReplyDelete
 5. waa.. lamanya dari 2008 sampai 2015? jangkahayat sepatutnya berapa lama yea untuk seekor hamster? hamster tu kan zack? macam Kucen paling lama 9 -15 tahun

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ni guinea pig (Arkus). Hamster lebih kepada tikus, tp guinea pig ni lebih kepada arnab. Jangka hayat standard 3-5 tahun... ni teman bela kira lama ni.

   Delete